YouTube naar WebM-converter

Voer de URL in van de video of afspeellijst die u wilt converteren en downloaden.

Afspeellijst Start/Einde
Slechts 20 afspeellijstitems toegestaan per download. U kunt meer downloads starten, variërend van 1 - 20, bijvoorbeeld als u grotere afspeellijsten wilt downloaden.

Hier bij Coconvert bieden we je een uitgebreide tool om YouTube-video's en afspeellijsten naar vele formaten te converteren. U kunt ervoor kiezen om de video's te converteren naar WAV, MP3, Ogg, MP4, M4A en meer, inclusief het WebM-formaat.

Als je van plan bent om YouTube-video's naar dat formaat te converteren en te downloaden, nodigen we je uit om ons platform te gebruiken. U zult meteen merken dat we een van de beste online conversietools op het web zijn vanwege onze hoge conversiesnelheden en eenvoud.

Ontdek hieronder de andere charmes van ons platform, inclusief het gebruik ervan!


Wat is het WebM-formaat?

De WebM, ontwikkeld door On2, Xiph, Matroska en Google, is een multimediabestandsindeling die in 2010 is uitgebracht. Het is gemaakt als alternatief voor gebruik voor HTML5-multimedia-elementen. Daarom is het ontworpen om video's op internet te delen.

Dit formaat, waarvan de containerstructuur lijkt op die van het Matroska (MKV) formaat, slaat gecomprimeerde audio- en videogegevens op. Aanvankelijk bevatte dit videoformaat VP8-video en Vorbis-audio, maar sinds 2013 ondersteunt het ook VP9-video en Opus-audio.

De meeste webbrowsers ondersteunen dit formaat, omdat het vaak wordt gebruikt voor online videostreaming.


Hoe WebM-bestanden openen?

Als u video's naar WebM-bestanden wilt converteren, zou het handig zijn als u wist hoe u dit soort bestanden moet openen. En u zult blij zijn te weten dat dit heel eenvoudig te doen is.

De WebM-indeling is ontworpen voor het web, dus in de meeste gevallen vindt u WebM-bestanden ingesloten op websites. Om die reden zijn webbrowsers de belangrijkste programma's om ze te openen. Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Opera en nog veel meer ondersteunen het native, zodat u ze kunt gebruiken om WebM-bestanden te streamen en te openen.

Aanvankelijk ondersteunde Safari dit formaat niet. Als gevolg hiervan moesten mensen een plug-in in de browser installeren om WebM-bestanden met Safari te openen en af te spelen. Maar sinds Safari 14.1-versie begon de Apple-webbrowser het native te ondersteunen.

U kunt WebM-bestanden ook openen en afspelen met Android-apparaten, aangezien dit besturingssysteem dit native ondersteunt. En ten slotte kun je met beroemde spelers zoals VLC-mediaspeler, K-Multimedia Plater en MPlayer ook WEBM-bestanden openen en afspelen.


Hoe video's naar YouTube-video's naar WebM-bestanden te converteren

Het converteren van YouTube-video's naar WebM-bestanden is gemakkelijker dan je zou denken, vooral met onze conversietool. CoConvert heeft een intuïtieve interface die is ontworpen om de taak voor iedereen eenvoudig te maken, in tegenstelling tot de complexe conversie-apps. Om die reden heb je geen diepgaande kennis van informatica of iets dergelijks nodig om de video's naar het gewenste formaat te converteren wanneer je onze converter gebruikt.

Het hele proces is vrij snel. U kunt uw YouTube-video's hier met een paar klikken in seconden naar WebM-bestanden converteren. Je moet gewoon:

  1. Zoek op YouTube de URL van de video of afspeellijst die je wilt downloaden.
  2. Kopieer en plak de link naar de video of afspeellijst in het vak 'Hier URL invoegen' hierboven.
  3. Kies het WebM-formaat als uitvoerformaat.
  4. Klik op instellingen en stel in welke video's van de afspeellijst je wilt downloaden (optioneel).
  5. Klik op de downloadknop.

En dat is alles. Na enkele seconden te hebben gewacht, kunt u uw video's downloaden in WebM-indeling.


Is het mogelijk om YouTube-afspeellijsten te converteren?

Ja, je kunt hele YouTube-afspeellijsten en alle video's in één keer converteren bij CoConvert.

We hebben deze functie aan onze converter toegevoegd omdat we weten dat het erg vervelend kan zijn om hetzelfde conversieproces herhaaldelijk te herhalen. Het één voor één converteren van tientallen video's kan een te lange taak zijn. Maar dat is op onze site geen probleem, want je kunt tot 100 video's tegelijk converteren met onze tool.

De enige voorwaarde is dat de video's die je wilt converteren naar WebM-bestanden worden verzameld in een YouTube-afspeellijst.

Het proces om volledige afspeellijsten te converteren is niet anders dan het converteren van een enkele video. Voeg gewoon de URL van een afspeellijst toe in plaats van de URL van één video, en dat is alles.


Waarom video's downloaden van YouTube?

Hoewel streamen vanaf YouTube eenvoudig en cool is, kan niemand ontkennen dat er niets beters is dan het offline afspelen van video's vanaf je apparaat. En de enige manier om YouTube-video's offline af te spelen, is door ze te converteren en te downloaden met converters zoals de onze.

De redenen hiervoor zijn simpel:

En dat zijn de redenen waarom het beter is om video's van YouTube te downloaden om ze offline te bekijken.

Kortom, u kunt ze onder alle omstandigheden bekijken, zonder onderbrekingen, wat er ook gebeurt.


Is het veilig om video's en afspeellijsten van YouTube naar WebM te converteren?

U hoeft zich geen zorgen te maken over virussen of malware tijdens het gebruik van onze tool. En u zult hier ook niet één phishing-dreiging vinden. De reden daarvoor is dat we onze site regelmatig testen om deze vrij te houden van cyberdreigingen. Evenzo voldoen we aan de beveiligingsnormen van Google, zodat u hier volledig veilig kunt zijn.

Daarom vertellen we je dat het volkomen veilig is om CoConvert te gebruiken om video's van YouTube naar WebM-bestanden te converteren.

Niet alle converters zijn echter veilig. U kunt daar enkele online conversietools vinden die een bedreiging kunnen vormen voor uw apparaat. Ons advies is dus dat je alleen betrouwbare platforms moet gebruiken om content van YouTube te downloaden.