YouTube naar WAV-converter

Voer de URL in van de video of afspeellijst die u wilt converteren en downloaden.

Afspeellijst Start/Einde
Slechts 20 afspeellijstitems toegestaan per download. U kunt meer downloads starten, variërend van 1 - 20, bijvoorbeeld als u grotere afspeellijsten wilt downloaden.

Wat is je favoriete muziekgenre? Of het nu rock, pop, elektronische muziek of klassieke muziek is, YouTube is een van de beste manieren om naar je favoriete nummers te luisteren en nieuwe te ontdekken. Maar het is nog beter om offline naar je favoriete artiesten te luisteren met de best mogelijke kwaliteit, alleen geleverd door het WAV-formaat. Maar hoe kunt u dit doen?

Aangezien YouTube vrijwel eindeloze inhoud heeft, is de optimale methode om uw persoonlijke muziekafspeellijst te maken het converteren van muziekvideo's naar WAV-indeling en het downloaden ervan. En dat kun je hier bij Coconvert doen met onze online gratis converter, een van de beste op internet.

Blijf lezen en ontdek waarom WAV de beste optie is om naar muziek te luisteren met de hoogst mogelijke kwaliteit!


Wat is het WAV-audioformaat?

Waveform Audio File Format, uitgebracht in augustus 1991, in de volksmond bekend als WAV vanwege de bestandsnaamextensie, is een audiobestandsformaat ontwikkeld door IBM en Microsoft.

Het WAV-bestandsformaat is een onbewerkt audioformaat dat voornamelijk ongecomprimeerde verliesvrije audio bevat. Dit zorgt voor de hoogst mogelijke audiokwaliteit omdat de opgenomen audio onberispelijk en met hoge getrouwheid blijft. Om die reden is Wav het audioformaat bij uitstek voor de muziekindustrie en dergelijke. En als u zich afvraagt hoe wijdverbreid dit formaat is, bedenk dan dat dit het standaard audioformaat voor Windows-pc is.

Ze hebben echter een klein nadeel: WAV-bestanden nemen veel opslagruimte in beslag, omdat het ongecomprimeerde gegevens zijn. Een WAV-bestand van 1 minuut kan gemakkelijk 10 MB groot zijn, of zelfs 16 MB. Het is allemaal voor de high-fidelity!


Voordelen van het gebruik van WAV

Het WAV-bestandsformaat garandeert een ultrahoge geluidskwaliteit en de hoogst mogelijke geluidskwaliteit. Dat is mogelijk omdat het een niet-gecomprimeerd formaat is en er geen gegevens verloren gaan zoals bij MP3-bestanden, wat de geluidskwaliteit opoffert voor kleine bestandsgroottes. Kortom, WAV-bestanden klinken bijna als exacte replica's van de originele audiobron. Maar laten we eens kijken naar hun duidelijke voordelen ten opzichte van gecomprimeerde audioformaten zoals MP3:

Dus zolang opslagruimte geen probleem voor je is en je een scherp oor hebt voor hoogwaardige audio, zijn WAV-bestanden iets voor jou.

Begin nu met het converteren van alle gewenste video's van YouTube naar WAV-audioformaat bij Coconvert; het is de beste optie van allemaal.


Waarom video's downloaden van YouTube

Hoewel het luisteren naar muziek rechtstreeks van YouTube vrij moeiteloos en overvloedig is, brengt alleen al het streamen enkele beperkingen met zich mee. Laten we eens kijken naar de voordelen van het downloaden van video's van YouTube met CoConvert.

  1. Allereerst geeft het je vrijheid. YouTube vereist altijd dat je verbonden bent met internet. Anders zou je geen toegang hebben tot de video's. Internetverbinding is niet overal beschikbaar, dus je kunt niet naar muziek van YouTube luisteren wanneer je maar wilt, maar alleen als je verbonden bent met internet. Dit gebeurt niet wanneer je de muziek op je apparaat hebt opgeslagen, omdat je de nummers offline afspeelt zonder dat je internet nodig hebt. Je kunt je favoriete artiesten echt overal en altijd op het apparaat van je voorkeur beluisteren wanneer je de muziek downloadt.
  2. U bespaart geld. Internet is niet gratis; we weten dat allemaal. Als u YouTube gebruikt om naar muziek te luisteren, verbruikt u 114 MB tot 1,65 GB per uur, afhankelijk van de kwaliteit die u kiest. En naar muziek luisteren is een activiteit die veel mensen urenlang met plezier doen. Toch zou het een kostbare zaak zijn om te doen als een specifiek datapakket je beperkt. Je bespaart dus geld door de muziek van YouTube te downloaden en offline te beluisteren.
  3. Je vermijdt vertraging. Lag is de meest irritante vijand van trage of onstabiele internetverbindingen. Het is erg frustrerend om naar een nummer te luisteren dat elke vijf seconden stopt, en om die reden is streamen voor sommigen niet de beste. Maar zoiets gebeurt niet als je de muziek op je apparaat hebt staan.
  4. Geen advertenties. Bijna net zo vervelend als vertraging, advertenties op YouTube zijn soms erg irritant. Wanneer u bijvoorbeeld naar een muziekalbum luistert, is het laatste wat u wilt dat een ongevraagde video het afspelen van uw favoriete nummers stopt. Door de muziek van YouTube te downloaden met onze online tool, kun je voor altijd afscheid nemen van advertenties.

En dat zijn de belangrijkste voordelen van het downloaden van YouTube-video's in plaats van ze online af te spelen.

Maar er is er nog een die verband houdt met het converteren van YouTube-video's naar WAV-bestanden. Op die manier heb je op elk moment toegang tot de nummers in de hoogst mogelijke kwaliteit en ben je niet afhankelijk van je internetsnelheid om ze af te spelen. Begin CoConvert te gebruiken; wij bieden u de beste YouTube naar WAV-conversietool op internet.


Hoe YouTube-video's of afspeellijsten naar WAV te converteren

Het converteren en downloaden van YouTube-video's met CoConvert is iets eenvoudigs om te doen. De beste eigenschap is dat je volledige YouTube-afspeellijsten kunt converteren en downloaden, zodat je tot 100 video's tegelijk kunt krijgen. En het proces is snel. Het kost maar een paar klikken.

Alles wat je moet doen is:

  1. Zoek naar de link naar de YouTube-video of afspeellijst die je wilt downloaden.
  2. Kopieer en plak het in het URL-vak hierboven.
  3. Kies WAV als uitvoerformaat.
  4. Klik op instellingen als u wilt configureren hoeveel video's u van de afspeellijst wilt downloaden.
  5. Klik op downloaden.

En dat is alles wat je hoeft te doen. CoConvert converteert de YouTube-video's binnen enkele seconden naar WAV, en dan hoef je ze alleen nog maar te downloaden.


Converteer YouTube-video's naar WAV met Coconvert

Als je geen gebrek aan opslagruimte hebt en een hifi-liefhebber bent, kun je YouTube-video's naar WAV-formaat converteren met CoConvert. Het is de enige manier om audio van de hoogste kwaliteit te krijgen.